okt
20
2011
-

 

 

Brand Zeefakkel

Heftige brand op korpsschip o/s de Zeefakkel Actie voor behoud van de Zeefakkel Helaas, helaas….. onze Open Dag/Vrienden- en vriendinnendag, gepland voor zaterdag 29 oktober, zal niet door kunnen gaan. Maandagochtend 17 oktober 2011 heeft er een brand gewoed aan boord van het opleidingsschip de Zeefakkel. De Zeefakkel is de thuishaven van het zeekadetkorps Hellevoetsluis. De heftige brand heeft ongeveer dertig procent van het binnenschip verwoest. Vanzelfsprekend zijn we enorm blij dat er geen persoonlijke ongelukken hebben plaatsgevonden. Daarnaast willen we uitdrukkelijk alle betrokken brandweerkorpsen, van Brielle tot Zuid-Holland Zuid en velen daartussen, maar ook de bemanning van de Vliestroom heel erg bedanken voor alle inzet en werk dat verzet is. Al deze woorden nemen echter niet weg dat het verdriet gister alom voelbaar was. De emotionele waarde van het korps is voor de kinderen en vrijwilligers enorm. Met tranen in de ogen stonden zij dan ook te kijken hoe het schip waar zij elke zaterdag veel plezier beleven, in de brand stond. De materiële schade is ook enorm. Te veel voor een vereniging om het allemaal alleen te bolwerken. Toch gaan de vrijwilligers, bestuursleden, ouders en kinderen het proberen. Daarom doet het korps een oproep aan alle bedrijven die een hart hebben voor een maritieme jeugdvereniging en willen helpen. Zo zoeken we onder andere professionele schoonmakers, timmerlui, elektriciens en pijpfitters. Maar ook is het korps gebaat bij materiële hulp, zoals bijvoorbeeld 50 matrassen, computers, koelkasten, bekleding voor banken, iets voor op de vloeren, etc. Teveel om op te noemen. Iedereen die wil en kan helpen, kan contact opnemen met de voorzitter, Jeroen van Tussenbroek telefoonnummer: 06-30379158 of mailen naar de secretaris, angelique.baars@hotmail.com Voor een financiële bijdrage kunt u een bedrag overmaken naar: rek.nr 36.54.214.99 t.n.v. Zeekadetkorps Hellevoetsluis o.v.v. gift Zeefakkel

Geschreven door Patrick van Wijk in: Nieuwsberichten | Tags: ,

Helaas, u kunt niet reageren