feb
14
2012
-

 

 

Werkzaamheden verlopen voorspoedig

Er is de afgelopen maanden heel erg veel werk verzet door vrijwilligers, zeekadetten en bedrijven.

In de afgebrande hutten zijn alle materialen waarvan we ook maar het kleinste idee hadden dat deze door rook of bluswater waren aangetast verwijderd. Alles is een aantal keer met de hand gereinigd. Geverfde oppervlakken zijn vervolgens helemaal kaal gemaakt en vervolgens netjes geschuurd. Het leidingwerk en sanitair is opnieuw aangelegd, want dit was ook compleet verdwenen. Dan heeft Arie alle kabels gecontroleerd en zo nodig vervangen. Een hels karwij waarvoor we hem, maar ook zijn vrouw (voor het uitlenen) heel erg dankbaar zijn.

Hierna is m.b.v. een professionele verfspuit alle hutten van primer en lak voorzien. Hierdoor is het laatste restje van de brandlucht in de hutten verdwenen.
De ventilatiekanalen in de hutten die door de brand verwoest zijn, zijn vervangen door 2 vaklieden. Om ons te steunen hebben ze dit in een weekend gedaan, waarvoor heel erg bedankt!
De overige ventilatiekanalen in het schip zijn professioneel gereinigd en ook de ventilatiekasten waar de ventilator zelf in zitten zijn compleet gerenoveerd.
Hierbij is ook direct de warmwater batterij in werking gesteld wat resulteert in een warme inblaaslucht. Hier is voorheen nooit gebruik van gemaakt.

Op 1 februari is het bedrijf gestart welke zorgt voor de aftimmering van de hutten. De isolatie zit er reeds in en er zijn zelf al een aantal wanddelen geplaatst.

De zeekadetten hebben dus behalve assistentie niets meer te zoeken in de hutten en we zijn verder gegaan met de rest van het beschadigde schip. Zo hebben we het plafond uit de brugĀ  gesloopt en de instrumenten van de brug verwijderd.

Het voornemen is dat de eerste zelfstandige proefvaart mogelijk al eind maart plaats vindt op het Haringvliet! En deĀ  Zeefakkel zou dan in staat moeten zijn om zelfstandig naar de scheepswerf te varen.

Geschreven door Patrick van Wijk in: Nieuwsberichten | Tags: ,

Helaas, u kunt niet reageren