mei
14
2012
-

 

 

Proefvaart Zeefakkel

Afgelopen donderdag 9 Mei was het eindelijk zover, de zelfstandige proefvaart van de Zeefakkel! Na maanden van hard werken en zwoegen hebben we voor het eerst sinds 6 maanden weer kunnen varen. De avond begon redelijk spannend, zouden we nu wel of niet gaan varen, dit omdat er nog wat elektrische problemen moesten worden opgelost. Uiteindelijk werden de motoren gestart en bleek dat de hoofdmotor beveiliging op de brug bedienbaar was. Hierna werden de trossen los gegooid en vertrokken we met veel getoeter richting het Haringvliet! Op de brug was het een gezellige bedoeling door dat het echt “wachtlopen” was, immers alle brugstoelen zijn weg voor nieuwe stoffering. Na een vaartocht van een uur waarbij we wat kleine testen hebben uitgevoerd kwamen we terug in de haven. Een zeer geslaagde avond zonder problemen was achter de rug.

De Zeefakkel kan gelukkig weer zelfstandig varen maar we zijn nog lang niet klaar! Alle sponsoren, bedrijven en vrijwilligers willen we dan ook via deze weg bedanken voor hun steun! Zonder jullie was dit zeker niet mogelijk geweest.

Geschreven door Elmar de Groot in: Nieuwsberichten |

Helaas, u kunt niet reageren